Zöldbabfőzelék töltött fasírttal vacsorára vagy ebédre :)

A magyaros étel kedvelőinek, vagy, hogyan folytassuk a laktató ételek sorát 🙂

Hozzávalók

Főzelék (CH 28g)

  • ¼ vöröshagyma (50g – CH 4)
  • 1 gerezd fokhagyma (3,5g – CH1,1)
  • zöldbab (250g – CH 17,5)
  • 50g tejföl (50g – CH 2)
  • 1 teáskanál teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (5g – CH3,4)
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál petrezselyem
  • Só/bors
  • 2 dl víz
  • Olívaolaj

Töltött fasírt (CH 7,47g)

  • 100 g darált hús
  • 25g vöröshagyma (25g – CH 2)
  • ½ gerezd fokhagyma (1,75g – CH 0,55)
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Petrezselyem
  • Só/bors
  • Kevés tojás (~1/4) hogy összeálljon a hús
  • 1 tojás tölteléknek
  • 7,5 g teljes kiőrlésű prézli (7,5g – CH 4,925)
  • Étolaj

Vacsoraként tejföllel javaslom 40 g-ra kiegészíteni, ebéd esetén még egy szelet pirítós is belefér 🙂

Elkészítés:

Főzelék: A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítom, majd pirospaprikával, fokhagymával fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és a zöldbabot is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá. Fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük. Egy kevés levet kikéve, a tejföllel és a liszttel elkészítjük a habarást, amit folyamatos keverés mellett a babfőzelékhez öntünk. Végül felforraljuk, és hagyjuk besűrüsödni.

Fasírt: A tojást keményre főzzük. A húst a hagymával, fokhagymával, tojással és  a fűszerekkel összekeverjük, majd a megpucolt tojás köré helyezzük (bebugyoláljuk). A húsgolyót prézlibe forgatjuk, majd 170-180 fok körüli olajban aranybarnára sütjük, és már tálalhatjuk is a főzelék mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük