A magyaros étel kedvelőinek, vagy, hogyan folytassuk a laktató ételek sorát 🙂
Hozzávalók
Főzelék (CH 28g)
- ¼ vöröshagyma (50g – CH 4)
- 1 gerezd fokhagyma (3,5g – CH1,1)
- zöldbab (250g – CH 17,5)
- 50g tejföl (50g – CH 2)
- 1 teáskanál teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (5g – CH3,4)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál petrezselyem
- Só/bors
- 2 dl víz
- Olívaolaj
Töltött fasírt (CH 7,47g)
- 100 g darált hús
- 25g vöröshagyma (25g – CH 2)
- ½ gerezd fokhagyma (1,75g – CH 0,55)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- Petrezselyem
- Só/bors
- Kevés tojás (~1/4) hogy összeálljon a hús
- 1 tojás tölteléknek
- 7,5 g teljes kiőrlésű prézli (7,5g – CH 4,925)
- Étolaj
Vacsoraként tejföllel javaslom 40 g-ra kiegészíteni, ebéd esetén még egy szelet pirítós is belefér 🙂
Elkészítés:
Főzelék: A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítom, majd pirospaprikával, fokhagymával fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és a zöldbabot is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá. Fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük. Egy kevés levet kikéve, a tejföllel és a liszttel elkészítjük a habarást, amit folyamatos keverés mellett a babfőzelékhez öntünk. Végül felforraljuk, és hagyjuk besűrüsödni.
Fasírt: A tojást keményre főzzük. A húst a hagymával, fokhagymával, tojással és a fűszerekkel összekeverjük, majd a megpucolt tojás köré helyezzük (bebugyoláljuk). A húsgolyót prézlibe forgatjuk, majd 170-180 fok körüli olajban aranybarnára sütjük, és már tálalhatjuk is a főzelék mellé.