Spenótos zöldbabos csirke

Íme egy desszertképes ebéd vagy vacsora 🙂 CH 35g

Hozzávalók

  • 1 egész csirkecomb, vagy csirkemell
  • zöldbab (vajbab)
  • zöldborsó
  • Sárgarépa
  • ½ vöröshagyma
  • 2-3 gereszd fokhagyma
  • Szálas spenót
  • Olívaolaj
  • Só/Bors
  • Késhegynyi majoranna
  • Késhegynyi szerecsendió
  • Késhegynyi őrölt köménymag

Elkészítés

Az olívaolajat és a fűszereket egy tálban összekeverjük és a csirkét beleforgatjuk. Egy tepsibe helyezzük a zöldségeket, majd a tetejére pakoljuk a húst. A maradék páccal a zöldségeket ízesítjük. lefedve 200 fokos előremelegített sütőben 45-50 perc alatt puhára pároljuk a hozzávalókat majd 15 perc alatt fedés nélkül ropogósra pirítjuk a csirkecomb bőrét. (Csirkemell esetén a sütési időt csökkentjük, és fedés nélkül már nem pirítjuk, hogy ne száradjon ki a hús.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük