Sajtszószban sült ropogós kelbimbó, egy igazán kiadós köretötlet.

Alaprecept a Femina oldaláról minimális változtatásokkal

Hozzávalók

  • 500g kelbimbó (500g – CH30)
  • 200 ml tejszín (200ml – CH 8)
  • 150g trappista sajt (150g – CH 3)
  • 100g füstölt sajt (100g – Ch 1,5)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • Só/bors

A recept véleményem szerint 2 adagnak felel meg, ami azt jelenti, hogy adagonként 21,25 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis egy CH szegény húsétellel még bőven desszertképes az ebéd 😉

Elkészítés

A kelbimbókat mosd meg, a külső héjat távolítsd el, a nagyobbakat vágd két részre. Az olajat keverd össze a fokhagymával és a sóval. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, reszeld hozzá a sajtok felé, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergesd addig, amíg fel nem olvad a sajt. 

Rakd egy tepsibe vagy hőálló tálba a kelbimbókat, majd locsold meg a fokhagymás olajjal. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot. Dugd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.  

Forrás: https://femina.hu/recept/sajtszoszban-sult-kelbimbo/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük