Sajtos-fokhagymás „tortácska” – 2 adag

Ha már unod, hogy a finom zöldségek, fűszeres húsok, halak mellett mindig csak kiveszel egy „köretes dobozt” a spájzból…. bulgur, hajdina, köles, kuszkusz, barna rizs, quinoa…akkor dobd fel a napod ezzel a kis tortával, ami tökéletes köretelem ebédre.

Hozzávalók (2 adag – 38g CH/adag)

  • 50 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (50g – CH 34)
  • 50 g zabpehely (50g – CH 32)
  • ½ kávéskanál szódabikarbóna
  • 100 g natúr joghurt (100g – CH 5)
  • 60 ml étolaj
  • 50 ml tej (50ml – CH 2,5)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g trappista sajt (100g – CH 2)
  • fehérbors
  • petrezselyem

Elkészítés

A száraz hozzávalókat és a fűszereket elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, tojást, olajat, joghurtot, végül pedig a reszelt sajtot és fokhagymát. Az egész masszát homogén állagúra keverjük, majd lehetőség szerint két kis formába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben (légkeverés mellett) 30 perc alatt készre sütjük. Ha egy nagyobb formában készül a két adag, elképzelhető, hogy kicsit tovább kell sütni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük