Répatorta mascarpone krémmel

Nagy nap ez a mai…legalábbis nekem 😀 Ma hivatalosan is belépek a harmincasok táborába. Sokan kérdezik, hogy érint. Ha őszinte akarok lenni, csak hálát érzek, hogy ilyen családom van, hogy ott tartok, tarthatok az életemben, ahol mindig szerettem volna. Na meg ugye a 30 az új 20, szóval…. 😀

Nem vagyok egy óriási sütis, már ami az elkészítést illeti, enni természetesen bármikor, de úgy érzem mára mégiscsak egy torta dukál 🙂

Hozzávalók

Tésztához:

  • 2 bögre teljeskiőrlésű zabpehelyliszt (150g – CH 102)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 kávéskanál fahéj
  • ½ – 1 kávéskanál szerecsendió (ízlés szerint)
  • 1 bögre xilit (100g- CH 100)
  • 1 bögre étolaj
  • 2 tojás
  • ½ bögre tejföl (110g – CH 4,4)
  • 3 bögre reszelt sárgarépa (330g – CH 26,4)
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 50g mascarpone (50g – CH 1,25)
  • ½ dl habtejszín (50ml – CH 1,45)
  • 1 teáskanál xilit (15g- CH 15)

Elkészítés

A száraz alapanyagokat összekeverjuk egy tálban az olajjal. A tojásokat a tejföllel egy külön tálban simára keverjük, ezt követően pedig a lisztes keverékhez adjuk. Végül a reszelt és picit ki is nyomkodott sárgarépát keverjük a tésztánkhoz. Egy kivajazott, lisztezett sütőformát készítünk elő, amibe beleöntjük a masszánkkat, és 160-180 fok körüli sütőben nagyjából egy óra alatt készre sütjük. Közben tűpróbával ellenőrizzük a tortánkat, és ha szükséges alufóliával takarjuk a tetejét, ha túl hamar pirulna.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a mascarponét, majd tovább keverjük, amíg sima állagot nem kapunk. Amikor a tortánk kihűlt a tetejére halmozzuk a krémet, és már tálalhatjuk is. A recept egy vendégséget is könnyen kiszolgál. A tortánkat 12 szeletre kell hogy vágjuk, így egy szelet 20,8 gramm szénhidrátot tartalmaz, így fogyasztható főétkezések között, illetve egy CH szegény ebéd után desszertnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük