Rakott karfiol kicsit másképp – CH 50g

Hozzávalók

  • 1 kis fej pagoda karfiol (330g – CH 12)
  • 1 pohár natúr joghurt (150g – CH 7,5)
  • ½ fej pici vöröshagyma (20g – CH 1,6)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 15 dkg pulykamell
  • Olívaolaj
  • Só/bors
  • Őrölt pirospaprika
  • Bulgur (41,8g – CH 28,9)

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós forró vízben pár perc alatt félkészre. Közben olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a felkockázott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és fokhagymával ízesítjük, majd mikor már kész a joghurtot keverjük hozzá. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd egy hóálló edényben rétegezzük az alapanyagokat, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük