Hozzávalók
- 1 kis fej pagoda karfiol (330g – CH 12)
- 1 pohár natúr joghurt (150g – CH 7,5)
- ½ fej pici vöröshagyma (20g – CH 1,6)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 15 dkg pulykamell
- Olívaolaj
- Só/bors
- Őrölt pirospaprika
- Bulgur (41,8g – CH 28,9)
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós forró vízben pár perc alatt félkészre. Közben olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a felkockázott pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és fokhagymával ízesítjük, majd mikor már kész a joghurtot keverjük hozzá. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd egy hóálló edényben rétegezzük az alapanyagokat, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.