Piriropogós, avagy a tavaszi csibefasírt

Egy újabb családi recept, ami újragonodlja a jól bevált, szeretett, ugyanakkor olykor egyhangú hagyományos paprikás fasírtot.

Remélem nektek is elnyeri tetszésetek 🙂

Hozzávalók

  • 15-20 dkg csirkemell darálva
  • ½ kisebb vöröshagyma (32g – CH 2,56)
  • 20 g teljes kiőrlésű kenyér pl. PurPur (20g – CH 5,8)
  • 1 pici vagy fél tojás
  • 1 pici vagy fél gerezd fokhagyma (CH 0,5)
  • Só/Bors
  • Petrezselyem

1 adag – 10 pici fasírt, CH 8,06 g, azaz 42 gramm felhasználható köretnek, vagy 32 gramm, ha vacsoráról beszélünk. Frissen sütve melegen, de akár hidegen vacsorára, kenyérrel, mustárral, hagymával is nagyon finom.

Elkészítés

Elkészítése roppant egyszerű. A kenyeret egy tálban áztatjuk ,majd kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, majd pici golyókat formázunk a kezünkkel, vagy esetleg 2 kanál segítségével, és forró olajban párperc alatt ropogós, aranybarnára sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük