Pácolt, szuper omlós, ropogós tarja

Ha valaki ismer, az tudja, hogy én vagyok az utolsó, aki egy szelet tarja után nyúlna bármilyen bőségtálon 😀 Nem kimondottan kedvelem a zsírosabb, inasabb húsokat. Ez a recept mégis annyira isteni, olyan omlós, hogy szinte fel sem tűnik, hogy valójában tarjából készült.

Egy olyan receptet hoztam nektek, ami iszonyú egyszerű, viszont gyorsnak azért nem mondható. Ha valaki home office dolgozik, vagy hétvégén otthon „szöszmötöl”, takarít, akkor viszont tökéletes, hiszen nagyjából csak őrizni kell. 🙂

Hozzávalók

  • 15-20 dkg vékonyra szeletelt sertés tarja
  • 1 evőkanál cukormentes mustár (20g – CH 0,6)
  • 1 evőkanál cukormentes ketchup (20g – CH 1,4)
  • 6-8 evőkanál olívaolaj
  • só/bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
  • teljes kiőrlésű/durum tészta (75g – CH 48)

Elkészítés

  • A ketchupot, mustárt, sót, borsot, pirospaprikát, és a reszelt fokhagymát összekeverjük egy tálban, majd a húst beleforgatjuk a pácba (ha van rá mód, a hűtőben pihentessük fél-1 órát a húst a páccal együtt). Ezt követően egy mélyebb falú serpenyőbe helyezzük a hússzeleteket, és vizet adunk hozzá, majd fedő alatt alacsony lángon nagyjából 1 órán keresztül pároljuk. Ha szükséges közben pótoljuk a vizet. Amikor már omlós, és villával szétolvad a hús, akkor darabokra szedjük, és magasabb lángon fedés nélkül ropogósra, készre pirítjuk.
  • Közben vizet forralunk a tésztának, amit főzés után hozzákeverünk a szaftos ropogós húshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük