Rólam

Szia, Bosnyák-Piros Adrienn vagyok, és köszöntelek az oldalamon.

A blogot azért hoztam létre, hogy receptekkel, tippekkel, alapanyagokkal gyors és egyszerű segítséget nyújtsak rohanó világunkban inzulinrezisztens, cukorbeteg, terhességi cukros  vagy csupán egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozó olvasóimnak.

Itt nálam gyors, egyszerű recepteket találsz teljesen hétköznapi alapanyagokból, melyek átemelhetőek a 160 – leggyakrabban tartott CH mennyiség – grammos diétádba.

Én  úgy 4-5 évvel ezelőtt szembesültem ezzel az élettel, mikor  enyhe fokú inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, melyet az endokrinológusom,  dietetikussal összhangban a cukorbetegség “előszobájának” nevezett, és nem mellékesen  adott esetben teherbeesést gátló állapotnak.

Mondanom se kell jól rámijesztettek, hisz épp gyermeket terveztünk. Végül 190 grammos (azért nem 160, mert 48-9 kilósan nem szabadott fogynom)  szénhidrát diétát határoztak meg nekem és ekkor kezdődött az új életforma, a diéta tartásával, illetve a rendszeres testmozgással.

Ma már 29 évesen boldog kétgyermekes anyuka vagyok, az értékeim javultak a szülést követően, így mára már nem kell olyan szigorúan vennem az előírásokat sem.

Ugyanakkor nem hazudok, akkor ott sokkoló volt szembesülni a diétával és annak szabályaival, az alapanyagokkal, a folyamatos CH számolással és azzal , hogy az eddig vásárolt és nem mellesleg szeretett alapanyagok 99%-ban jelen van a diéta esetén már tiltott CUKOR, a gyors felszívódású szénhidrátokról nem is beszélve.

Az oldal követése kapcsán nagyon fontosnak tartom tisztázni, hogy nincs ilyen irányú szakképesítésem, nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, közgazdászként végeztem. Egy olyan nő vagyok, aki szigorú grammra pontos diétát tartott közel 2 évig, miután az IR-t nevezték meg teherbeesésének lehetséges gátjának.

Az elmúlt években borzasztó hallani, mennyire sokakat érint ez a probléma. Munka mellett a teljes életmódváltás nagyon sok időt, energiát igényel. Én személy szerint nagyon örültem volna, ha valaki akkor, az alapokon és a különböző táblázatokon túl, kézzelfogható útmutatást, gyors és egyszerűen követhető segítséget nyújt.

Látni fogod, nem vagyok vegán, vagy vegetáriánus, nem követek paleo, nyers vagy egyéb étrendet, táplálkozási vonalat. Ez az oldal meglátásom szerint szélsőségektől mentes, ugyanakkor gyors, egyszerű és bízom benne, hogy számodra is ízletes fogásokat tartogat.

Az elmúlt évek távlatából szeretnék most neked segíteni, tapasztalati tippeket adni.

Remélem hasznosnak találod majd az itt látottakat!

Adri