Nagyon túrós palacsinta… :D

Ha szereted a túrót, akkor ezt a palacsintát neked találták ki 😉 Könnyed, puha, ízletes… egyszóval isteni finom.

Elkészítés

A lisztet, túrót, tojás sárgáját, olajat, és a xilitet egy tálban összekeverjük, és pihenni hagyjuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. Közepesen meleg olajozott palacsintasütőben kis halmokat képezünk (5-6 halmot egy serpenyőben), amit kilapítva megsütünk. A lágy tészta miatt érdemes kisebb palacsintákat sütni.

Nekem végül 18 kis palacsintám készült, ami egyenként 4 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis 5 ehető belőle uzsonnára. Mivel a gyorsan felszívódó szénhidrátok vannak túlsúlyban az ételben, így tízóraira nem javaslom a fogyasztását.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

4 Replies to “Nagyon túrós palacsinta… :D”

  1. Ez a palacsinta lassú…. Még, ha a xilitet nézzük is de az meg opcionális ki mivel édesít!(Ha meg a zab miatt írtad az pedig egyéni de a liszt ritkán gyors bárkinek is!)
    A túró is lassú, ráadásul fehérje ha lenne benne több gyors azt is lassítaná, számolni akkor kell, ha több mint 10 dkg-ot eszel, ha nem eszed meg az összeset akkor nem kell számolni sem vele!

    1. Kedves Réka, köszönöm szépen az észrevételed. Én egy konkrét receptet osztok meg itt, amiben viszonylag sok a xilit, ami miatt nem javasoltam olyan étkezésre, aminél lassú felszívódású szénhidrát bevitele javasolt. Természetesen, ha valaki mással ízesít, akkor a recept a CH tartalom a felszívódás is módosul, ekkor mindenki magának számol és iktatja be a napi étkezésbe.
      Az, hogy ki mit számol, a fehérje illetve annak bevitt mennyisége alapján, az is egyedi. Én itt a legszigorúbb módon számolok, ha valakinek megengedőbb a diétája a saját IR állapota miatt, az természetesen az alapján vegye figyelembe a recepteket is, és nyugodtan egyen többet a palacsintából 🙂 Szép napot!

  2. Szia Kriszta!

    A zabliszt helyett a tönkölyliszt is ok vagy akkor nagyon más ize lesz?

    Előre is köszönöm

    Zsófi

    1. Kedves Zsófi,

      A zabliszt íze hasonlít leginkább a fehérliszthez, vagyis leginkább semlegesnek mondható az íze. Én midnen másnak érzek mellékízt, ami nem feltétlen ront az ételen, csak más. Így nyugodtan lehet próbálkozni 🙂
      Udv, Adrienn/Life 160

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük