Kefirbundás csirkecsíkok uborkás mártogatóval (CH 31g)

Ma egy jó kis rohanós nap közepette is bedobható ebédet hoztam nektek. Amit ki desszerttel, ki pedig körettel egészíthet ki 50 grammra tetszés szerint. 🙂

Hozzávalók

  • 150 g csirkemell
  • 35 g teljeskiőrlésű zabpehelyliszt (35g – CH 22,5)
  • ½ dl kefír (50ml – CH 2,5)
  • Só/bors/paprika
  • Olaj sütéshez

Szószhoz

  • 100 g kígyóuborka (100g – CH 2)
  • 1 gereszd fokhagyma
  • 1 dl tejföl (100ml – CH 4)
  • Só/bors

Elkészítés

A filét csíkokra vágjuk. Két tálat készítünk elő a panírozáshoz. Az egyik tálba öntjük a kimért lisztet a sót, borsot, paprikát a másik tálba pedig a kefirt. Közben olajat hevítünk serpenyőben. A csirkecsíkokat először a lisztbe, majd a kefirbe és végül újra a lisztbe forgatjuk és már süthetjük is, míg aranybarna nem lesz. Közben az uborkát, fokhagymát lereszeljük, és tejföllel keverjük ki. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Ha köret mellett teszitek le a voksot, akkor pirítóst vagy kuszkuszt ajánlok, de persze ízlés szerint bármely kedvelt alternatív köretelem megfelelő 19 gramm szénhidrát mennyiségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük