Kakaós joghurtos muffin

Végre süt a nap! A sok esős nap után érdemes ezt kellően megünnepelni 😀 bár okot mindig lehet találni, hogy miért együnk egy jó muffint 😀

Hozzávalók (egy tálca mennyiség – 12 db)

  • 100g görög krémjoghurt (100g – CH10)
  • 100g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (100g – CH68)
  • 50 ml olaj
  • 50g xilit (50g – CH30)
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • csipet só
  • ½ kk vanília
  • 2 evőkanál natúr kakaópor

Elkészítés

A száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban először, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, tojást is. Teljesen homogénre keverjük a masszát, és már önthetjük is a muffin formákba. 180 fokos előmelegített sütőben légkeverés mellett 25-35 perc alatt készül el. Tűpróbával érdemes tesztelni a vége felé.

A recept mennyisége pont egy muffintálcát (12db) ad ki. 1 muffin 8,6 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis 2 muffin ehető főétkezések között cukormentes lekvárral kiegészítve 20 grammra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük