Végre süt a nap! A sok esős nap után érdemes ezt kellően megünnepelni 😀 bár okot mindig lehet találni, hogy miért együnk egy jó muffint 😀
Hozzávalók (egy tálca mennyiség – 12 db)
- 100g görög krémjoghurt (100g – CH10)
- 100g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (100g – CH68)
- 50 ml olaj
- 50g xilit (50g – CH30)
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- csipet só
- ½ kk vanília
- 2 evőkanál natúr kakaópor
Elkészítés
A száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban először, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, tojást is. Teljesen homogénre keverjük a masszát, és már önthetjük is a muffin formákba. 180 fokos előmelegített sütőben légkeverés mellett 25-35 perc alatt készül el. Tűpróbával érdemes tesztelni a vége felé.
A recept mennyisége pont egy muffintálcát (12db) ad ki. 1 muffin 8,6 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis 2 muffin ehető főétkezések között cukormentes lekvárral kiegészítve 20 grammra.