Indiai fasírtgolyó

A fasírt bármikor egy jó ötlet. Bolondítsuk meg egy kis indiai hangulattal 😉

Hozzávalók

  • 15-16 dkg darált hús
  • ½ pici lila hagyma 20g – CH 1,63
  • 1 kisebb szál vagy ½ szál újhagyma 7g – CH 0,63
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű prézli 10g – CH 6,59
  • 1 teáskanál étolaj
  • Só/Bors
  • 1 evőkanál tandori fűszerkeverék
  • 1 tojás

Elkészítés

Az alapanyagokat egy tálban jól elkeverjük, majd gombócokat formázunk belőlük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 220 fokos előmelegített sütőben ~45 perc alatt készre sütjük.

7 fasírt készül ebből az adagból, ami 8,85 gramm szénhidrátot tartalmaz, így köretnek amihez például zöldséges kuszkuszt ajánlanék 41,15 grammnak megfelelő mennyiségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük