Fahéjas-joghurtos muffin

A karácsonyi hangulat mindenkit elér 🙂 Ha irigykedve nézed a sütikülönlegességeket a közösségi hálón, és te is szeretnél alkotni valamit, viszont időszűkében vagy, akkor neked ajánlom ezt az egyszerű receptet 😉

Hozzávalók (1 tálca 12 db – CH 103g)

  • 100g görög krémjoghurt (100g – CH10)
  • 100g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (100g – CH68)
  • 50 ml olaj
  • 50g xilit (50g – CH30)
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • csipet só
  • ½ kk vanília
  • 1 kk fahéj
  • Késhegynyi szerecsendió

Elkészítés

A száraz alaponyagokat keverjük össze egy tálban először, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, tojást is. Teljesen homogénre keverjük a masszát, és már önthetjük is a muffinformákba. 180 fokos előmelegített sütőben légkeverés mellett 25-35 perc alatt készül el. Tűpróbával érdemes tesztelni a vége felé.

1 muffin 8,6 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis 2 muffin ehető főétkezések között körtével, almával vagy akár tejföllel kiegészítve 20 grammra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük