A karácsonyi hangulat mindenkit elér 🙂 Ha irigykedve nézed a sütikülönlegességeket a közösségi hálón, és te is szeretnél alkotni valamit, viszont időszűkében vagy, akkor neked ajánlom ezt az egyszerű receptet 😉
Hozzávalók (1 tálca 12 db – CH 103g)
- 100g görög krémjoghurt (100g – CH10)
- 100g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt (100g – CH68)
- 50 ml olaj
- 50g xilit (50g – CH30)
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- csipet só
- ½ kk vanília
- 1 kk fahéj
- Késhegynyi szerecsendió
Elkészítés
A száraz alaponyagokat keverjük össze egy tálban először, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, tojást is. Teljesen homogénre keverjük a masszát, és már önthetjük is a muffinformákba. 180 fokos előmelegített sütőben légkeverés mellett 25-35 perc alatt készül el. Tűpróbával érdemes tesztelni a vége felé.
1 muffin 8,6 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis 2 muffin ehető főétkezések között körtével, almával vagy akár tejföllel kiegészítve 20 grammra.