Diós zserbó karácsonyra szeretettel :)

Mindenki az utolsó hajrában az ünnepek előtt. Jön a hétvége, kezdődik a takarítás, sütés-főzés, csomagolás és remélhetőleg mindenkinek megérkezik az ünnepi hangulata az illatok, a készülődés hatására.

Hoztam is nektek egy kicsit időigényesebb, viszont annál inkább tradicionális sütit. A receptet az Adri’s kitchen oldalán láttam meg, ti is ott találjátok.

https://martonadrienn.hu/receptek/olvasas/karacsonyi-dios-zserbo-zabliszttel

Mint az a blogból valószínűleg nektek is nyilvánvaló, nem vagyok egy nagy süti tündér, sőt elég ritkán adom a fejem sütésre. Nem is mondom, hogy esztétikailag tökéletes lett életem első zserbója 😀 Az íze viszont isteni, amit kis családom is megerősített. Szóval senki ne rettenjen el tőle. Nem olyan nagy ördöngösség, na meg a tökéletesség is elég szubjektív nem? 😀

TÉSZTA

  • 50 dkg Zabliszt  (500g – CH 340)
  • 2 dl Tejföl (200ml – CH 8)
  • 1 dl Tej (100ml – CH 5)
  • 1 db Tojás
  • 25 dkg Vaj
  • 2 dkg Élesztő (20g- CH 2,2)
  • 10 dkg Xilit (100g – CH 100)
  • 1 db Citrom
  • 1 kk Fahéj
  • 1 tk Vanília őrlemény

TÖLTELÉK

  • 30 dkg Darált dió (300g – CH 36)
  • 20 dkg Durvára vágott dió (200g – CH 24)
  • 50 ml Rum
  • 1 kk Fahéj
  • 1 kk Vanília őrlemény
  • 10 dkg Xilit (100g – CH 100)

CSOKOLÁDÉ MÁZ

  • 20 dkg cukormentes Étcsokoládé (200g – CH 68)
  • 50 ml Olaj

Egyéni hozzávaló

  • cukormentes Baracklekvár (200g – CH44)

Nem mondom, hogy egy CH szegény étel, de a receptből egy óriási tepsi készül, amiből 1-1 szeletkét azért csak-csak lehet fogyasztani 🙂

Javaslom, hogy mindenki igazítsa saját ízlése szerint a hozzávalókat, dió, lekvár mennyisége, csoki, vagy kakaó fedés, így akár még némileg a szénhidrát mennyisége is csökkenthető. 😉

Jó készülődést 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük