Cukkinis virsli sült koktélparadicsommal

Vannak azok a napok, amikor egész nap csak ennénk. Na ilyenkor jön jól egy olyan recept, ami igazán laktató, mégis kompatibilis a diétával. Az ötletet egy újságból merítettem, a receptet pedig mennyiségileg, minőségileg a diétához igazítottam.

Hozzávalók

  • 6 koktélparadicsom (230g – CH 9,2)
  • ½ cukkini (100g – CH 3)
  • 4 virsli (Füstli)
  • Só/bors
  • Olívaolaj
  • 2 vékony szelet pirítós Purpur kenyérből (61,4g – CH 17,8)

Elékszítés

A koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsolva 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt félkészre sütjük. Közben a cukkinit hámozóval hosszú lapokra vágjuk, és a virsli köré tekerjük, majd a paradicsomok mellé helyezzük. Szintén sózzuk, borsozzuk olajjal locsoljuk ízlés szerint, majd még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. 2 szelet pirítóssal fogyasszuk reggelire, ha vacsoraként ennénk, akkor a kenyér mennyisége növelhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük