Csirkés húsgolyók krémes, fokhagymás szószban

Hoztam mára nektek egy krémes, szószban gazdag ebédet 🙂 .

Hozzávalók – Húsgolyó

  • ½ kg csirkemell (darált hús)
  • 50g teljeskiőrlésű zsemlemorzsa (50g – CH 33)
  • 1 fej vöröshagyma (130g – CH 10,4)
  • 2 gerezd fokhagyma (8g – CH 2,5)
  • 1 tojás
  • Só/bors
  • Szerecsendió

Hozzávalók – Szósz

  • 3dl tejszín (300ml – CH 12)
  • 1 teáskanál zabliszt (5g – CH 3,4)
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma (8g – CH 2,5)
  • 50 ml víz

Elkészítés

A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, apróra vágott vöröshagymával összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük. Végül beletörjük a fokhagymát és simára keverjük. A masszából kis gombócokat készítünk, amit kevés, hevített olajban pár perc alatt félkészre sütünk (kérget pirítunk minden oldalára. Eközben a tejszínt a liszttel, fokhagymával, petrezselyemmel és vízzel egyenletesre keverjük. A gombócokat hőálló edénybe tesszük, ráöntjük a fokhagymás-tejszínes szószt, majd 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük. Köretként bulgurt, teljes kiőrlésű spagetti tésztát vagy bármilyen lassú felszívódású alternatív szénhidrátot párosíthatunk hozzá.

A recept mennyiségileg ebben a formában nyer értelmet, azonban a leírt hozzávalók így 4 adagra vonatkoznak. A leírt mennyiségből 20 gombóc készült, vagyis egy adagnak 5 gombóc és a hozzá arányos szósz tartozik, ami így 16 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ez egyben azt is jelenti, hogy hozzá köretnek 34 grammnak megfelelő mennyiségű szénhidrát fogyasztható. Ha egy főre készíted az ételt, kérlek ossz le minden hozzávalót néggyel, vagy főzz 2-4 főre a párodnak, családnak, barátoknak 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük