Gyorsan kerekítettem is belőle egy 5 perces ebédet 🙂
Valótlan lenne azt állítani, hogy a gnocchi íze hasonlít az eredetihez….ezen felül a kis barna gombócok sem mondom, hogy kimondottan gusztusosak 😀 De ugyebár valamit valamiért. És egy ilyen fűszeres fokhagymás sajtos szósszal, vagy bármilyen erőteljes íz gazdag szósszal kimondottan finommá válik a végeredmény. Szóval natúr ne kóstoljátok 😀
Hozzávalók
- 10 koktélparadicsom (150g – CH 6)
- 50 g csirkemellsonka
- 1-2 gerezd fokhagyma
- vaj
- olívaolaj
- 100 g trappista sajt (100g – CH 2)
- Só/bors
- 1/3 zacskó gnocchi (133g – CH 42,6)
- (kevés tej, opcionális – ebben az esetben tegyél 1-2 paradicsommal kevesebbet az ételhez 😉
Elkészítés
A gnocchit forró, lobogó, enyhén sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük. Közben vajon és olívaolajon lepirítjuk a felkockázott csirkemellsonkát és paradicsomot, majd fokhagymát reszelünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, végül pedig hozzáadjuk a sajtot (tejet). Ha már jól összeolvadtak a hozzávalók beleforgatjuk a gnocchit és már ehetjük is J Jó étvágyat hozzá.